Izoterma - BZ2 - Elektroniczny intuicyjny sterownik do programowania czasu i temperatury pracy, wskaźnik wilgotności.
PRZEZNACZENIE
Do prac laboratoryjnych: podsuszania, suszenia, wypalania materiałów organicznych, nieorganicznych
Do celów praktycznych a także naukowych.
ZALETY
Energooszczędna, ścianki izolowane termicznie, precyzyjne doprowadzenie ciepła IR i odprowadzenie pary wodnej na każdym poziomie wysokości tacki.
1. Duża wydajność i wysoka jakość suszonego wsadu.
2. Łatwa kontrola procesu suszenia.
3. Łatwy załadunek i wyładunek wsadu.
4. Energooszczędność - niskie koszty zużycia energii elektrycznej.
SUSZARKA DO PRODUKTÓW SPOŻYWCZNYCH - typ L
|
Lp |
Typ
230V, 50Hz
|
Wymiary (mm)
|
Moc
kW
|
Max. temp. komory
oC
|
Wentylator
|
Spręż stat.
Pa
|
V -m3
komory
|
Masa
kg
|
B |
G
|
H |
Ø |
Moc W
|
m3/h |
1. |
L-100
|
1040 |
620
|
1825
|
100
|
3,0 |
70oC
|
55 |
270 |
68 |
1,1 |
103
|
DANE TECHNICZNO-EKSPLOATACYJNE SUSZARKI |
Lp |
Typ
230V, 50Hz
|
Rodzaj ogrzewania
|
Konstr. suszarki
|
Ilość el. grzejnych
szt.
|
Wymiary półek
mm
|
Ilość półek
szt.
|
Pojemność - litry
|
Pow. - m2
|
Dopuszcz. obciążenie półki - kg
|
Temp. osiągnięta w czasie °C/min.
|
Koszty zużycia en. elektr. w ciągu 1h
|
półki
|
suma
|
półki
|
suma
|
1. |
L-100
|
IR
konwekcyjny
|
izolowana termicznie
|
2+1
|
25x440
x903
|
15
|
|
|
0,4
|
6,0 |
10,0 |
|
|
Przyjęto 1 kWh = 65 groszy brutto, tar. C11, Tauron, rejon Wrocław
WYPOSAŻENIE EKSPLOATACYJNE - płatne dodatkowo.
Półka - stalowa, ażurowa, lakierowana, otwory 80 x 440, dopuszczalne obciążenie 10 kg.
BUDOWA – nowoczesne urządzenie, zaprojektowane do założonej funkcji, konstrukcja stalowa, dwuściankowa, wypełniona izolacją termiczną, wyk. z blachy ocynkowanej, malowana elektrostatycznie (lakierem dopuszczonym do kontaktu z żywnością wg. życzenia). Układ grzejno-wentylacyjny znajduje się u góry w podwójnej komorze. Zasysane powietrze przepływa przez filtr i tłoczone jest do komory.
Stopki poziomujące, chowany przewód zasilający o dł. L = 2,3 mb. Zamek patentowy. Kolor RAL 7035. Suszarka posiada elektroniczny sterownik z regulacją czasu i temperatury suszenia, funkcją wentylowania (56W) oraz wskaźnik wilgotności. Zabezpieczenia przeciążeniowe p.poż oraz przeciw niekontrolowanemu wzrostowi temperatury.
INSTALACJA – praca w pomieszczeniu, podłączona do kanału wentylacyjnego, zasilanie 230 V.
SERWIS producenta – bezproblemowy (patrz instrukcja wyrobu).
CERTYFIKATY: CE B atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, deklaracja zgodności. Wyrób dopuszczony do obrotu handlowego. Więcej informacji na stronie www.izoterma.com.pl
MAGAZYNOWANIE I TRANSPORT – Suszarkę należy transportować w pozycji pionowej – pozycji pracy na palecie euro, nie piętrować suszarek, nie ma szczególnych zaleceń dotyczących bezpiecznego magazynowania i transportu. Należy zwrócić uwagę, aby w transporcie wyrób był składowany bezpiecznie, w pomieszczeniu nie wilgotnym, bez możliwości uszkodzeń mechanicznych podczas magazynowania – niekontrolowanego przesuwania, wstrząsów, wywrócenia itp.