PRODUKCJA USŁUGI PROJEKTOWANIE
Suszarka laboratoryjna - typ L











Izoterma - BZ2 - Elektroniczny intuicyjny sterownik do programowania czasu i temperatury pracy, wskaźnik wilgotności.


PRZEZNACZENIE

Do prac laboratoryjnych: podsuszania, suszenia, wypalania materiałów organicznych, nieorganicznych
Do celów praktycznych a także naukowych.

ZALETY

Energooszczędna, ścianki izolowane termicznie, precyzyjne doprowadzenie ciepła IR i odprowadzenie pary wodnej na każdym poziomie wysokości tacki.
1. Duża wydajność i wysoka jakość suszonego wsadu.
2. Łatwa kontrola procesu suszenia.
3. Łatwy załadunek i wyładunek wsadu.
4. Energooszczędność - niskie koszty zużycia energii elektrycznej.







SUSZARKA DO PRODUKTÓW SPOŻYWCZNYCH - typ L
Lp Typ
230V, 50Hz
Wymiary (mm)
Moc
kW
Max. temp. komory
oC
Wentylator
Spręż stat.
Pa
V -m3
komory

Masa
kg
B G
H Ø Moc W
m3/h
1. L-100
1040 620
1825
100
3,0 70oC
55 270 68 1,1 103


DANE TECHNICZNO-EKSPLOATACYJNE SUSZARKI
Lp Typ
230V, 50Hz
Rodzaj ogrzewania
Konstr. suszarki
Ilość el. grzejnych
szt.
Wymiary półek
mm
Ilość półek
szt.
Pojemność - litry
Pow. - m2
Dopuszcz. obciążenie półki - kg

Temp. osiągnięta w czasie °C/min.
Koszty zużycia en. elektr. w ciągu 1h
półki
suma
półki
suma
1. L-100
IR
konwekcyjny
izolowana termicznie
2+1
25x440
x903
15


0,4
6,0 10,0

Przyjęto 1 kWh = 65 groszy brutto, tar. C11, Tauron, rejon Wrocław


WYPOSAŻENIE EKSPLOATACYJNE - płatne dodatkowo.
Półka - stalowa, ażurowa, lakierowana, otwory 80 x 440, dopuszczalne obciążenie 10 kg.

BUDOWA – nowoczesne urządzenie, zaprojektowane do założonej funkcji, konstrukcja stalowa, dwuściankowa, wypełniona izolacją termiczną, wyk. z blachy ocynkowanej, malowana elektrostatycznie (lakierem dopuszczonym do kontaktu z żywnością wg. życzenia). Układ grzejno-wentylacyjny znajduje się u góry w podwójnej komorze. Zasysane powietrze przepływa przez filtr i tłoczone jest do komory.
Stopki poziomujące, chowany przewód zasilający o dł. L = 2,3 mb. Zamek patentowy. Kolor RAL 7035. Suszarka posiada elektroniczny sterownik z regulacją czasu i temperatury suszenia, funkcją wentylowania (56W) oraz wskaźnik wilgotności. Zabezpieczenia przeciążeniowe p.poż oraz przeciw niekontrolo­wanemu wzrostowi temperatury.

INSTALACJA – praca w pomieszczeniu, podłączona do kanału wentylacyjnego, zasilanie 230 V.
SERWIS producenta – bezproblemowy (patrz instrukcja wyrobu).
CERTYFIKATY: CE B atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, deklaracja zgodności. Wyrób dopuszczony do obrotu handlowego. Więcej informacji na stronie www.izoterma.com.pl
MAGAZYNOWANIE I TRANSPORT – Suszarkę należy transportować w pozycji pionowej – pozycji pracy na palecie euro, nie piętrować suszarek, nie ma szczególnych zaleceń dotyczących bezpiecznego magazynowania i transportu. Należy zwrócić uwagę, aby w transporcie wyrób był składowany bezpiecznie, w pomieszczeniu nie wilgotnym, bez możliwości uszkodzeń mechanicznych podczas magazynowania – niekontrolowanego przesuwania, wstrząsów, wywrócenia itp.

ZAKŁAD PRODUKCJI URZĄDZEŃ GRZEJNYCH
55-002 Łany k. Wrocławia
ul. Odrzańska 14

Tel. +48 71-318-58-95
                  Fax +48 71-318-58-97 Tel. +48 71-318-58-96
e-mail: izoterma@izoterma.com.pl www.izoterma.com.pl
Polityka prywatności
wykonanie: kotonski.pl