Page available only in Polish
Elektroniczny (intuicyjny) sterownik pracy suszarki
nastawa czasu, temperatury, wskaźnik wilgotności
PRZEZNACZENIE:
Przetwórstwo rolno - spożywcze.
Energooszczędna. Do suszenia owoców miękkich, grzybów, chipsów, półproduktów sypkich, granulatu.
ZALETY
1. Duża wydajność i wysoka jakość suszonego wsadu.
2. Łatwa kontrola procesu suszenia.
3. Łatwy załadunek i wyładunek wsadu.
4. Energooszczędność - niskie koszty zużycia energii elektrycznej.
SUSZARKA OWOCÓW, WARZYW,
GRZYBÓW, CHIPSÓW,
PÓŁPRODUKTÓW SYPKICH, GRANULATU
Tacka suszarki
SUSZARKA DO PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH - typ S
|
Lp |
Typ
230V, 50Hz
|
Wymiary (mm)
|
Moc
kW
|
Max. temp. komory
oC
|
Wentylator
|
Spręż stat.
Pa
|
V -m3
komory
|
Masa
kg
|
|
B |
G
|
H |
Ø |
Moc W
|
m3/h |
1. |
S-100
|
1040 |
620
|
1825
|
100
|
2,5 |
70oC
|
55 |
270 |
68 |
0,72 |
103
|
atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH, CE, B
|
DANE TECHNICZNO-EKSPLOATACYJNE SUSZARKI |
Lp |
Typ
230V, 50Hz
|
Rodzaj ogrzewania
|
Konstr. suszarki
|
Ilość el. grzejnych
szt.
|
Wymiary tacek
mm
|
Ilość tacek
szt.
|
Pojemność - litry
|
Pow. - m2
|
Dopuszcz. obciążenie tacki - kg
|
Temp. osiągnięta w czasie °C/min.
|
Koszty zużycia en. elektr. w ciągu 1h
|
tacki
|
15 tacek
|
tacki
|
16 tacek
|
1. |
S-100
|
IR
konwekcyjny |
izolowana termicznie
|
2+1
|
40x800
x550
|
15
|
18
|
264 |
0,44
|
6,6 |
10,0 |
|
|
Przyjęto 1 kWh = 65 groszy brutto, tar. C11, Tauron, rejon Wrocław
WYPOSAŻENIE EKSPLOATACYJNE - tacki do wyboru, płatne dodatkowo.
Tacka A - konstrukcja stalowa, bl. perforowana otw. Ć10, kwasoodporna, głębokość półki 40 mm.
Tacka B - konstrukcja stalowa, bl. perforowana otw. Ć10, lakierowana, głębokość półki 40 mm.
BUDOWA – nowoczesne urządzenie, zaprojektowane do założonej funkcji, konstrukcja stalowa, dwuściankowa, wypełniona izolacją termiczną, wyk. z blachy ocynkowanej, malowana elektrostatycznie (lakierem dopuszczonym do kontaktu z żywnością wg. życzenia). Układ grzejno-wentylacyjny znajduje się u góry w podwójnej komorze.
Stopki poziomujące, chowany przewód zasilający o dł. L = 2,3 mb. Zamek patentowy. Kolor RAL 7035. Suszarka posiada elektroniczny sterownik z regulacją czasu i temperatury suszenia, funkcją wentylowania (56W) oraz wskaźnik wilgotności. Zabezpieczenia przeciążeniowe p.poż oraz przeciw niekontrolowanemu wzrostowi temperatury.
INSTALACJA – praca w pomieszczeniu, podłączona do kanału wentylacyjnego, zasilanie 230 V.
SERWIS producenta – bezproblemowy (patrz instrukcja wyrobu).
CERTYFIKATY: CE B atest higieniczny, świadectwo jakości zdrowotnej PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, deklaracja zgodności. Wyrób dopuszczony do obrotu handlowego.
MAGAZYNOWANIE I TRANSPORT – Suszarkę należy transportować w pozycji pionowej – pozycji pracy na palecie euro, nie piętrować suszarek, nie ma szczególnych zaleceń dotyczących bezpiecznego magazynowania i transportu. Należy zwrócić uwagę, aby w transporcie wyrób był składowany bezpiecznie, w pomieszczeniu nie wilgotnym, bez możliwości uszkodzeń mechanicznych podczas magazynowania – niekontrolowanego przesuwania, wstrząsów, wywrócenia itp.